ladislav potměšil-aleš čížek

22. listopadu 2008 v 16:25 | peťulík |  ordinace v růžové zahradě

Ladislav Potměšil - Životopis

Profese:
Herec
Datum narození: 02.09.1945
Místo narození: Praha
Znamení: Panna
Životopis:
Ladislav Potměšil od dětství zpíval v pěveckých souborech, hrál ve filmu i divadle. Vystudoval na DAMU, roku 1969, a na dlouhou dobu se stal členem souboru RDNZ. Už jako student hrál v Realistickém divadle Z. Nejedlého na Smíchově a to až do roku 1988. Následující dvě sezony hrál v divadle S. K. Neumanna v Libni, potom dvě sezony v Divadelní společnosti Josefa Dvořáka. Od roku 1993 hraje v Divadle na Vinohradech.

Ladislav Potměšil předvedl profesionální herecké umění ve spoustě filmů jako např. Discopříběh 1, Discopříběh 2, Byl jednou jeden polda 1, Byl jednou jeden polda 2, Byl jednou jeden polda 3 a v součastné době hraje doktora Čížka v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Filmografie:
2008Nejkrásnější hádanka (Nejkrásnější hádanka) ...Král
2005Ordinace v růžové zahradě ...MUDr. Aleš Čížek
2002Brouk v hlavě (Brouk v hlavě) ...
1997Zdivočelá země (Zdivočelá země) ...Boucek
1997Rumplcimprcampr (Rumplcimprcampr) ...
1997Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje! (Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!) ...Major Maisner
1995Byl jednou jeden polda (Byl jednou jeden polda) ...Major Maisner
1994Prima sezóna (Prima sezóna) ...Irena's father
1985Mravenci nesou smrt (Mravenci nesou smrt) ...Cook
1982Sny o Zambezi ...Béïa Kríz
1965Ninety Degrees in the Shade ...Jirka Kurka
1962Transport z raje (Transport z raje) ...Kuzle



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama