jana švandová-matka tomáše meduny

23. listopadu 2008 v 10:55 | peťulík |  ošklivka katka

Jana Švandová - Životopis


Profese:
Herec
Datum narození: 03. 07. 1947 (60 let)
Místo narození: Pardubice, Československo
Znamení: Rak
Životopis:
Absolventka brněnské JAMU, narozená v Pardubicích. Působila například v souboru v divadle v Českých Budějovicích a posléze v pražském Činoherním klubu.

Z filmografie: Milenci v roce jedna, Plavení hříbat, Noc klavíristy, Cukrová bouda, Já nejsem já, Můj hříšný muž, Mág, Hotýlek v srdci Evropy, Ceremoniář, Už zase skáču přez kaluže.

Filmografie:

2008Ošklivka Katka ...
2005Ulice (TV seriál) ...Zdena Cista
2000Kytice (Kytice) ...Matka
1997Výchova dívek v Čechách (Výchova dívek v Čechách) ...Teacher Of Erotic
1997Nejasná zpráva o konci světa (Nejasná zpráva o konci světa) ...Marlyn
1996Holčičky na život a na smrt (Holcicky na zivot a na smrt) ...Mistress of fitness
1996Ceremoniář (Ceremoniar) ...Actress Eva Grábová
1991Žebrácká opera (Žebrácká opera) ...Betty
1987Svět nic neví (Svět nic neví) ...Wally
1987Křeček v noční košili (Křeček v noční košili) ...Krecková
1986Můj hříšný muž (Můj hříšný muž) ...Tana Bartová
1985Já nejsem já (Já nejsem já) ...Drahuse Helfertová
1984Stín kapradiny (Stín kapradiny) ...Valérie
1978Stíhán a podezřelý (Stíhán a podezřelý) ...
1977Hněv (Hněv) ...
1976Noc klavíristy (Noc klavíristy) ...paní Kratinová
1975Paleta lásky (Paleta lásky) ...
1974Drahé tety a já (Drahé tety a já) ...
1973Zatykač na královnu (Zatykac na kralovnu) ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama