jan šťastný-dalibor flinta

22. listopadu 2008 v 16:15 | peťulík |  ordinace v růžové zahradě

JAN ŠŤASTNÝ


Profese:
Herec
Datum narození: 09.12.1965
Místo narození: Zlín, Československo
Znamení: Střelec
Životopis:
Jan Šťastný se narodil ve Zlíně v roce 1965. Studoval pražské DAMU a od roku 1988 do roku 1992 působil v Národním divadle (např. ve hrách Orgon a Katynka z Heilbronnu). Po odchodu z Národního divadla se stal členem Divadla na Vinohradech, kde se představil mj. jako Marlow ve hře Král Krysa nebo jako Cassio v Othelovi. Objevil se v některých TV seriálech, jako např. Život na Zámku a Náměstíčko nebo v TV inscenacích Stín viny či Arrowsmith.

V roce 2005 vytvořil v Divadle na Vinohradech postavu Felixe ve stejnojmenné hře Anglické dramatičky Charlotty Jonesové. Tato hra byla přeložena do mnoha jazyků a hrála se v Itálii, Austrálii, Německu, Španělsku a dokonce i na Broadwayi (v New Yorku). Anglická kritika nazvala Felixe Hamletem XXI. století.

Jan Šťastný se věnuje také dabingu. Převážně dabuje amerického herce Antonia Banderase.

V roce 2004 si zahrál finančního ředitele PRP Františka Richtra (France) ve velice úspěšném seriálu TV Nova Pojišťovna štěstí.
Filmografie:
2007 Ordinace v Růžové Zahradě 2 ... Dalibor Frinta
2004Pojišťovna štěstí (TV seriál) ...Franci (František Richtr), finanční ředitel pojišťovny
1994Nexus 2.431 ...McCornick Jr.
1991Oko za oko ...
1983Za humny je drak (Za humny je drak) ...Prince Jan
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama